1. Lyria.ro colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile site-urilor sale, numai cu acordul voluntar al Utilizatorului sau al Clientului, in urmatoarele scopuri:
a) validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
b) rezolvarea returului sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
c) pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
d) trimiterea de newslettere si / sau alerte periodice, prin folosirea e-mail-ului sau a SMS-ului) si / sau prin apel telefonic;
e) contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
f) contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
g) scopuri statistice.


Prin crearea Contului, fiecare Utilizator sau Client si-a exprimat consimtamantul ca Lyria.ro sa colecteze si sa adminstreze datele acestuia cu caracter personal, in conditiile si cu respectarea prevederilor Legii 677/2001.
Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a obtine de la Lyria.ro , printr-o cerere scrisa, semnata si datata, in mod gratuit:


a) confirmarea faptului ca datele care il privesc sunt sau nu sunt prelucrate de acesta;
b) dupa caz, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte;
c) dupa caz, transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii;
d) notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele a oricarei operatiuni efectuate conform lit. b) sau c), daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
In virtutea inregistrarii voluntare pe site-ul LYRIA.ROsau a accesarii (comandarii) produselor / serviciilor LYRIA.RO, Utilizatorul sau Clientul este de acord cu (isi da consimtamantul pentru) procesarea datelor cu caracter personal de catre LYRIA.RO in propriul sistem informatic, atat manual cat si automat, in scopurile enuntate la punctul 1, in conformitate cu art.5 alin.1 din Legea nr. 677/2001 privind protectia si prelucrarea datelor personale. Daca Utilizatorul sau Clientul nu este de acord cu prelucrarea datelor sale personale de catre Lyria.ro , acesta are dreptul de a nu utiliza site-ul si de a nu oferi companiei AArchitects ARHITECTURA si DESIGN SRL date cu caracter personal.
Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia sa particulara, prin transmiterea catre LYRIA.RO a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca date care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptia cazurilor in care exista dispozitii legale contrare. In caz de opozitie justificata prelucrarea nu mai poate viza datele in cauza.
Oricare Utilizator sau Client are dreptul de a se opune in orice moment, in mod gratuit si fara nici o justificare prin transmiterea catre Lyria.ro  a unei cereri intocmita in forma scrisa, datata si semnata, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele operatorului sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unor terti intr-un asemenea scop.


2. LYRIA.RO poate sa colecteze involuntar si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, numele si versiunea browserului de internet, sistemul de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul de internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre LYRIA.RO pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actiunilor Utilizatorului sau Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea Lyria.ro si / sau al eventualilor terti cu care Lyria.ro are contracte de parteneriat in acel moment.
De asemenea, Lyria.ro utilizeaza sondaje care sunt trimise prin e-mail sau puse la dispozitie pe site, pentru colectarea de date demografice despre Client, profil si alte date legate de preferintele si comportamentul consumatorilor;
LYRIA.RO face studii de satisfactie si feedback a clientilor privind serviciile conexe ale Lyria.ro. Astfel de date sunt folosite pentru a studia preferintele consumatorilor si pentru efectuarea analizelor statistice, ambele folosite in scopul adaptarii ofertei la asteptarile clientilor Lyria.ro. Clientul poate oferi intotdeauna astfel de date in mod voluntar si poate renunta in orice moment la participarea in cadrul sondajului fara furnizarea datelor si fara niciun impact negativ asupra sa in cazul manifestarii dreptului de renuntare.


3. Clientul are dreptul de a se opune in limitele prevazute de art.2.8 din “Termeni si conditii”, colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.


4. Pentru exercitarea drepturilor conform art. 3, Clientul sau Utilizatorul se va adresa Lyria.ro , prin accesarea uneia din modalitatile stipulate mai jos, si anume:
a) renuntarea la primirea newslettere-lor si / sau alertelor de catre Utilizator sau Client se poate face in orice moment:
b) folosind legatura special destinata din cadrul oricaror newslettere si / sau alerte primite:
c) prin folosirea optiunilor disponibile in Contul de client, pentru modificarea acceptului sau de a primi newslettere si / sau alerte;
d) prin contactarea Lyria.ro, utilizand instrumentele dinsponibile pe site la sectiunea de plati, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta.


5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Utilizatorul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.


6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si / sau contractelor, autorizarea si remiterea spre decontare a tranzactiilor de acceptare card se realizeaza exclusiv prin intermediul unei societati comerciale specializate in tranzactii cu cardul online printr-o solutie integrata de plati online.
Societatea comerciala respectiva functioneaza ca un centru de procesare a datelor si de legatura intre emitentii de carduri, comercianti acceptatori de card si clienti utilizatori de carduri.
Sunt acceptate toate tipurile de carduri emise de banci romanesti si straine cu conditia ca bancile emitente sa le fi activat pentru plata online.


7. Lyria.ro nu solicita si nu stocheaza niciun fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului, acestea fiind procesate direct pe serverele furnizorului de servicii de plata online.


8. Politica de confidentialitate Lyria.ro se refera doar la datele furnizate voluntar de catre Client sau Utilizator exclusiv pe site. Lyria.ro nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara site-ului.


9. Lyria.ro se obliga ca datele colectate ale Clientului / Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului / Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.


10. Exceptie de la prevederile art. 9 va face situatia in care transferul, accesarea, vizualizarea, etc. este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.


11. Procesatorul / procesatorii de carduri bancare agreat(i) de catre Lyria.ro are(au) dreptul de a accesa / vizualiza orice tip de date / documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.


12. Lyria.ro garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.


13. Lyria.ro nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date cu caracter personal.