Aicisescrie.ro: O lectie de curaj!

  • Adaugat de : Lyria
  • Oct 19, 2017
  • Categorie: Presa
  • Comentarii: 0
De curând, la o discuție cu designerul Armina Popeanu, fondatoarea Lyria și Desirette, am asistat la o astfel de lecție. De profesie arhitect, atunci când a identificat o oportunitate în a crea și, scoate pe piață genți pictate manual n-a ezitat. Și-a vândut motorul și a cumpărat, de la o fabrică din Săcele, genți de toți banii (câteva mii de euro).
Patru ani mai târziu? Îmi spune că tocmai s-a întors dintr-o călătorie prin Europa, cu motorul, în contextul în care motortripul este parte din vacanța de vară de cinci ani deja, unde s-a distrat, s-a relaxat, s-a inspirat și a început să lucreze la noile colecții de genți. Acum? Ea are afaceri de 20.000 de euro și conduce o fabrică cu 12 angajați.Oamenii din jur i-au spus întotdeauna că are talentul de a transforma orice lucru obișnuit într-unul aparte.  Iar cu timpul, tânăra s-a specializat în design interior, design vestimentar, stilism, și de anul trecut în design de pantofi. De la Mihaela Glăvan a învățat să-și asculte instinctul, să facă doar ceea ce îi place și să evite compromisurile.
A crescut cu muzica anilor ‘80, pe ritmuri de Modern Talking, CC Catch sau Depeche Mode. Primele patru clase le-a făcut la școala germană, astfel că nu este de mirare cum „35 mai” a fost prima carte care a amuzat-o teribil (în germană). Acum? Din căști auzi piese consacrate ale Queen, AC/DC sau U2. Dacă vorbim de muzică românească, Armina optează pentru piesele unor trupe precum Luna Amară, Viața de Vie sau Coma. Iar, recent, l-a redescoperit pe Tudor Chirilă, despre care spune că „este un artist complet”.
Cel mai bun sfat pe care l-a primit vreodată? Să aibă răbdare cu oamenii.
O zi din viața Arminei e ușor atipică. Dimineața, după ce-și îngăduie timp să-și savureze cafeaua, totul se derulează în mare viteză. Adeseori, cu tren sau cu mașină, din București pornește la fabrica de la Săcele, acolo unde schițele i se transformă în realitate. La întoarcerea în Capitală fuge pe la evenimente și-și încheie „antrenamentul” cu soțul său, la un pahar de vin.
Titlurile de pe noptiera sa? Majoritatea cărțiilor sunt din colecția Savoir-Vivre a celor de la Baroque Books, care se știe: tipăresc pe hârtie reciclată.
Recitesc oricând înainte de culcare pasaje din “12 creatoare care au schimbat istoria”, “12 creatori care au schimbat istoria”, câte un articol din DOR, diverse situații de antreprenoriat, Alain de Botton în perioadele mai relaxate, mărturisește tânăra.
Lecțiile Arminei
  • Să îți tratezi clienții cu respect și seriozitate.
  • Să respecți regulile jocului.
  • Să iți respecți echipa și să îi acorzi încredere.
  • Să iți extinzi afacerea în mod controlat și sustenabil.
  • Și cel mai important: să iți determini nișa și să nu faci compromisuri în a-ți atinge ținta.
  • Să te ridici când cazi.
Sursa: http://aicisescrie.ro/2017/10/16/o-lectie-de-curaj/
Curaj, design
Comentarii: 0
Nu exista comentarii
Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata pe site. Campurile marcate cu * sunt obligatorii*